Return to site

Anatomija Ljubezni

Kmalu...

Poskušali bomo priti do jedra tega pojava, ga nekako razložiti. Ampak na nek razumljiv način. To bo trajalo nekaj časa, da bi to razumeli. Vsaj mislim, da bo razumljivo. Poglejmo torej, kako ljubezen nastane, kako se izgubi, kaj se zgodi ob teh priložnostih, ne da bi bili nesrečni, ampak da bi to razumeli, da bi z nekaj razumevanja sprejeli nekatere stvari, povezane z njim, ki jih skozi življenje doživljamo. Mnogi se sprašujejo, kako nastane ljubezen, kaj se zgodi, zakaj se imamo ljudje radi ali se ne maramo, kdaj ljubezen nastane in kdaj preneha.... To moramo nekoliko pojasniti, da ugotovimo, kaj v resnici je ljubezen med dvema človekoma, ne glede na to, ali gre le za neko fizično privlačnost, kot jo nekdo predstavlja, ali je tam nekaj veliko globljega.
mogoče je kemija, kot nekdo reče. Kot nam je zdaj uradno razloženo, se tako kot pri hormonih sproščajo vonjave, zato vsi podzavestno čutimo vonj na neki živalski ravni, nato pa tako nastaneta kemija in ljubezen ... Poskušali bomo priti do jedra tega, kar je v ozadju te kemije ali je točno tako, kot nam pojasnijo, ali smo res toliko živali prvotno, kar pomeni toliko nečloveških bitij, da delujejo le kot nekatere žuželke na podlagi kemijskih reakcij in ali je še kaj večjega in globljega od tega. Človek pride na ta svet skozi muke svoje matere, ki mu daje življenje, ki ga nosi dolgih 9 mesecev.
Ko se otrok zavede, zelo pogosto na vprašanje o njegovem videzu dobi odgovor iz zgodbe o štorklji, ki ga je podarila materi in očetu. In slej kot prej v lepi ali morda vulgarni obliki, odvisno od okoliščin, vsak od nas izve, da je bil pred današnjo svetostjo plod spolnega stika staršev, ki je privedlo do spočetja.
Pogosto se zgodi, da otroci to sprejemajo precej negativno, celo toliko negativno, da so zaradi tega pretreseni in pod stresom.
Fuzija jajčeca in sperme, ki vsebujeta genetske informacije staršev, je izhodišče za razvoj novega organizma. Nadaljevanje vrste je ena izmed osnovnih naravnih funkcij katerega koli živega organizma, tudi človeka. Narava je spodbudila vrsto za nadaljevanje. To je tisti spolni užitek. Kako pa fiziološki procesi določenega moškega in določeno žensko pripeljejo do tesnih odnosov, ki vodijo v rojstvo novega življenja?
Ali gre zgolj za spolni užitek, gonilna sila, ali smo le živali, sila, ki moškega in žensko sili v to, da za vedno združita svojo usodo. Intimno življenje ima v moškem življenju velik pomen, vendar je nemogoče razložiti globino in bogastvo občutka ljubezni moškega in ženske, in to ne katerega koli moškega za katero koli žensko, ampak določenega moškega in za določeno žensko in obratno. Fiziološko je vsaka ženska in vsak moški združljiv in teoretično lahko začne novo življenje. A zakaj si človek izmed ducatov prijateljev in milijonov tujcev izbere svojo ljubljeno, edino, tisto, ki ji posveča verze in pesmi, od katere videza zamrzne srce in poje duša. Le nagona moškega in ženske ni mogoče razložiti. Občutek ljubezni med moškim in žensko je neizmeren, širi fiziološki nagon vzhoda, ki je nesorazmeren, ocean proti vodnim vratom.

Kaj je ljubezen?

Celo oddajo si oglejte na povezavi zgoraj.

https://cutt.ly/vhTVdoy